Pécsi Tudományegyetem

BTK Neveléstudományi Intézet

 

 

Nevelés- és Oktatáselméleti Tanszék

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Bemutatkozásunk

 

A Nevelés és Oktatáselmélet Tanszék küldetése a kompetencia-alapú, együttműködésen alapuló és személyközpontú tanári felkészítés, amelynek érdekében a tanszék oktató-kutató munkatársainak jelentős a fejlesztéssel kapcsolatos tevékenysége: nemzetközi és hazai konzorciumi együttműködésben elektronikus tananyagfejlesztés és a tanárképzés profilja folyamatos kialakítása történik.

A tanszéknek képzési – így a neveléslélektani és neveléselméleti tárgyak gondozása és oktatása – és kutatási (amelynek portfólió-elemzési, pszichobiográfiai, együttnevelési, a performansszal összefüggő valamint tankönyvelemzési) területei egyaránt vannak. A tanszék oktatási potenciálja kiegészül az egyetemi ERASMUS programban való idegen nyelven oktatással (Európában egyedülálló neveléstudományi programmal rendelkezve) és jelentős pályázati tevékenység folyik (a Társadalmi Megújulás Operatív Program több periódusában részvétel illetve egyéni predoktori és posztdoktori ösztöndíjak elnyerése formájában).

A jelentős publikációs tevékenység folytatása mellett – a tanszék oktató-kutató munkatársai együttesen közel négyszáz közleményt jegyeznek – folyamatos a konferencia-részvétel és jelentős konferencia-szervezési tevékenység folyik. Élénk a szakmai kapcsolódások kimunkálása és fórumok működtetése. Mindezek egyben az egyéni szakmai előmenetelt is segítik, amely kiemelt fontosságú területe a tanszék koncepciójának.

You shall not pass!