Köszöntő

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Kolléganő! Tisztelt Kolléga!

 

 

A XIX. Országos Neveléstudományi Konferencia Tudományos Programbizottsága és szervezői szeretettel köszöntik az érdeklődőket. A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottsága nevében nagy hagyományú, és ebben az évben immár 19. alkalommal megrendezésre kerülő tudományos rendezvényünkre invitáljuk Önöket. A konferencia címe:

 

NEVELÉSTUDOMÁNY – HORIZONTOK ÉS DIALÓGUSOK

 

A XIX. Országos Neveléstudományi Konferencia tematikája a nemzetközi trendekhez és a konferenciát szervező intézmény (Pécsi Tudományegyetem) arculatához igazodik. A konferencia legfontosabb célja, hogy a neveléstudomány sokszínű területeit és ezek eredményeit az oktatási rendszer mélyebb megismerése és fejlesztése érdekében felszínre hozza, és megteremtse a dialógusok lehetőségét. Ennek eléréséhez fontosnak tartjuk az interdiszciplinaritást, a multiperspektivikus gondolkodásmódot, a kutatók és kutatócsoportok különböző tudományos horizontjainak határozott megjelenítését. Ezek együttesen eredményezhetnek egy olyan sikeres konferenciát, amely biztos segítséget nyújthat a résztvevők és kutatóhelyek szakmai kapcsolatainak elmélyítéséhez; a köznevelésből, tudomány világából érkező szakemberek közötti párbeszéd megteremtéséhez, mert mindez szükséges ahhoz, hogy a neveléstudomány érvényes válaszokat tudjon adni a harmadik évezred kihívásaira.

A konferencia munkaformái a korábbi hagyományokat és nemzetközi gyakorlatot is követve: plenáris előadás, szimpózium, szekcióelőadás és poszterbemutató. A konferencia tematikájából következik, hogy a neveléstudományi műhelyek kutatói mellett, a gyakorlatban dolgozó szakembereket is várjuk a tudományos kritériumok megtartása és alkalmazása mellett.

 

 

Dr. Híves-Varga Aranka, a konferencia elnöke

 

Trendl Fanni, a konferencia titkára

 

 

 

magyar
You shall not pass!