Szakmai anyagok típusai

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Szakmai anyagok típusai

 

A konferenciára különböző típusú (szimpózium, tematikus előadás, poszter) szakmai anyagokkal lehet jelentkezni. Minden szakmai anyagot kizárólag elektronikus úton, regisztrációt követően, az új előadás regisztrációja menüpontban lehet benyújtani. A szakmai anyagok feltöltése – a típustól és a résztvevők számától függetlenül kizárólag akkor sikeres, akkor kerülhet sor bírálatukra, ha minden résztvevő regisztrál a konferencia honlapján (Regisztráció). Egy résztvevő első szerző maximum kétszer lehet, ezen kívül egy esetben lehet szimpóziumi elnök és egy esetben opponens. Egy szimpóziumi vagy tematikus előadásnak, illetve egy poszternek maximum öt szerzője lehet.

 

Szimpózium

A szimpóziumot annak elnöke szervezi, moderálja, illetve ő kéri fel az opponenst is. A szimpózium 100 perces, 4-5 előadást tartalmaz, része az opponensi értékelés, valamint teret nyújt az érdeklődők által feltett kérdésekre és a válaszokra. A szimpózium összefoglalóját, valamint az előadások absztraktjait a szimpózium elnöke nyújtja be, és csak ő kapja meg a bírálatot, amiről tájékoztatja a szimpózium résztvevőit.

 

Tematikus előadás

A tematikus előadásokra a Tudományos Programbizottság által szervezett tematikus szekciókban kerül sor. Egy szekció 100 perces, 4 előadást tartalmaz, mindegyiket hozzászólás, vita követi, amit a Tudományos Programbizottság által felkért szekcióelnök moderál.

 

Poszter

A posztereket a Tudományos Programbizottság által szervezett poszterszekcióban mutatják be a résztvevők. Az állványokra A0 (841×1189 mm) vagy A1 (594x841mm) méretű posztert lehet elhelyezni. A poszterszekció 105 perces, tartalmazza a poszterek egyenkénti – maximum 6 perces – bemutatását, illetve az érdeklődők és résztvevők által feltett kérdéseket és a válaszokat. A poszterszekciót a Tudományos Programbizottság által felkért szekcióelnök vezeti le.

magyar
You shall not pass!